2017. február 12., vasárnap

Pöttyöske süti



Piskóta:

          4 tojásból fehér piskóta
          4 tojásból kakaóval barna piskóta


Krém:
          2 csomag vaníliás puding
          1 evőkanál liszt
          1 csomag vaníliás cukor
          7,5 dl tej
          25 dkg margarin
          15 dkg porcukor


Töltelék:
           20 dkg darált keksz
           1 evőkanál baracklekvár
           0,5 dl rum
           1 evőkanál kakaó
           25 dkg gesztenyemassza
           kevés tej


Elkészítése:

     A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.

     A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert margarint.
     A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.
     A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: